Nederlandse Physical Activity Report Card voor Kinderen en Jongeren.

Healthy Active Kids logo

Afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de Nederlandse Physical Activity Report Cards voor Kinderen en Jongeren. De Report Cards zijn gemaakt voor zowel gezonden kinderen en jongeren als kinderen en jongeren met een chronische medische aandoening. De reportcards zijn gratis beschikbaar via de download pagina beschikbaar als PDF. Ook hebben we een pagina met aanbevelingen opgesteld nav de Report Card. Hierin staan aanbevelingen en tips voor onder meer ouders, instellingen en organisaties.

Achtergrond

In de Verenigde Staten en Canada bestaat al meer dan 10 jaar de traditie om jaarlijks een “schoolrapport” te maken van de landelijke prestaties van het beweeg- en sedentair gedrag van de jeugd. Bijna 50 landen in de wereld hebben de handschoen opgepakt, inclusief Nederland. Dit project maakt een wereldwijde vergelijking tussen landen mogelijk en de deelnemende landen kunnen van elkaars successen leren.

De bevindingen in het rapport zijn van belang voor de toekomstige gezondheid van alle Nederlandse kinderen. Het rapport biedt een goed uitgangspunt voor de Nederlandse overheid en andere organisaties om daar op in te spelen.

LAATSTE NIEUWS:

  • Lancering Active Healthy Kids Global Alliance tijdens MOVEMENT TO MOVE EVENT, Adelaide, Australie.  26 November – 29 November 2018

 

Onderzoekers:

De hoofdonderzoeker voor Nederland is Dr Tim Takken (Inspanningsfysioloog, Kinderbewegingscentrum, Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht).

Uitvoerend onderzoeker is Nynke de Jong MSc (WKZ, UMC Utrecht).

 

 


Bij het project zijn de volgende organisaties en kennisinstituten betrokken: RIVM, Kenniscentrum Sport, NOC*NSF, Mulier Instituut, KLVO, Jantje Beton, PO-raad en MBO-raad, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht, Universiteit Maastricht, VUmc, EMGO+ en Hogeschool Windesheim.


The Active Healthy Kids Global Alliance is a network of researchers, health professionals and stakeholders who are working together to advance physical activity in children and youth from around the world. Additional information can be found at http://www.activehealthykids.org/

AHK_Logo_CMYK_FINAL-300x175