Nederlandse Physical Activity Report Card voor Kinderen en Jongeren.

Healthy Active Kids logo

Afgelopen jaar is het hard gewerkt aan de Nederlandse Physical Activity Report Card voor Kinderen en Jongeren. Vanaf vandaag is de report card beschikbaar. Via de download pagina is het rapport beschikbaar als PDF. Ook hebben we een pagina met aanbevelingen opgesteld nav de Report Card. Hierin staan aanbevelingen en tips voor onder meer ouders, instellingen en organisaties.

Achtergrond

In de Verenigde Staten en Canada bestaat al meer dan 10 jaar de traditie om jaarlijks een “schoolrapport” te maken van de landelijke prestaties van het beweeg- en sedentair gedrag van de jeugd. In 2012 is het initiatief genomen om dit wereld wijd te doen. Veertig landen in de wereld hebben de handschoen opgepakt, inclusief Nederland. Dit project maakt een wereldwijde vergelijking tussen landen mogelijk en de deelnemende landen kunnen van elkaars successen leren.

De bevindingen in het rapport zijn van belang voor de toekomstige gezondheid van alle Nederlandse kinderen. Het rapport biedt een goed uitgangspunt voor de Nederlandse overheid en andere organisaties om daar op in te spelen.

LAATSTE NIEUWS:

Vrijdag 12 mei 2017: Lancering van de Physical Activity Report Card +.

 

Onderzoekers:

De hoofdonderzoeker voor Nederland is Dr Tim Takken (Inspanningsfysioloog, Kinderbewegingscentrum, Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht).

Uitvoerend onderzoeker is Marcella Burghard MSc (WKZ, UMC Utrecht).

 

 


Bij het project zijn de volgende organisaties en kennisinstituten betrokken: RIVM, Kenniscentrum Sport, NOC*NSF, Mulier Instituut, KLVO, Jantje Beton, PO-raad en MBO-raad, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht, Universiteit Maastricht, VUmc, EMGO+ en Hogeschool Windesheim.


The Active Healthy Kids Global Alliance is a network of researchers, health professionals and stakeholders who are working together to advance physical activity in children and youth from around the world. Additional information can be found at http://www.activehealthykids.org/

AHK_Logo_CMYK_FINAL-300x175